Bild till inlägget

FinlarmGruppen förvärvar Larsec i Enköping

 
FinlarmGruppen blir ny huvudägare i Larsec Säkerhetsinstallationer AB, ett väletablerat säkerhetsföretag med bas i Enköping. Lars Englundh är grundare av verksamheten och han kommer att följa med i förvärvet och tillträda en tjänst som kundansvarig för vår fortsatta expansion i regionen. Genom förvärvet blir Larsec en integrerad del av Finlarm AB, och kan därmed åtnjuta de certifikat och licenser som redan finns i bolaget.
 

– Det är med stor glädje som jag välkomnar såväl anställda som kunder i Larsec till FinlarmGruppen. Verksamheten i Larsec är ett mycket välkommet komplement till vårt redan starka tjänsteutbud i Mälardalen. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategiska plan, att genom förvärv av små och medelstora företag skapa förutsättningar för organisk tillväxt på utvalda orter, säger VD Lars Alm, Finlarm.

 

– Larsec är sedan länge etablerade på larmsidan och har sedan några år även en mycket fin låsbutik i centrum av staden. Organisationen är på 4 personer, omsättningen är på dryga 9 mkr.
Att Larsec är etablerade i Enköping passar oss geografiskt utmärkt. Jag ser Enköping som ett nav i ett expansivt Uppland, mitt emellan Uppsala och Västerås. Endast 45 minuters bilväg och 30 minuters tågresa från Stockholm, fortsätter Alm.

 

– Jag är mycket nöjd med att utvecklas vidare inom FinlarmGruppen. Lösningen är bra för så väl personalen som för Enköping med omnejd. Detta ger personalen nya utvecklingsmöjligheter och för kunderna kommer vi nu att kunna erbjuda ett bredare utbud, säger Lars Englundh.

 

– I likhet med våra tidigare förvärv kommer Larsec att fortsätta verka under sitt etablerade varumärke, avslutar Lars Alm.

Certifikat

» Om man endast anlitar certifierade säkerhetsleverantörer så blir upphandlingen så mycket enklare. «

SBSC