Bild till inlägget

Finlarm förvärvar Nybergs Lås AB

FinlarmGruppen blir ny huvudägare i Nybergs Lås AB, ett väletablerat säkerhetsföretag i Stockholm. Bröderna Håkan och Thomas Hellgren är säljare av bolaget och de kommer att fortsätta vara verksamma i bolaget.
Genom förvärvet blir företaget ett helägt dotterbolag till Finlarm AB.

 

– Det är med stor glädje som jag välkomnar såväl kunder som anställda i Nybergs Lås till Finlarm. Verksamheten i Nybergs är ett mycket välkommet komplement till vårt redan starka tjänsteutbud i Stockholmsområdet.
Förvärvet ligger helt i linje med vår strategiska plan, att genom förvärv av små och medelstora företag skapa förutsättningar för organisk tillväxt på utvalda orter, säger Vd Lars Alm, Finlarm.

 

Nybergs Lås AB är ett av Stockholms äldsta låssmedsföretag. Företaget startade 1909 och har med tiden utvecklats till ett fullserviceföretag inom lås och säkerhet. Verksamheten utgår från butiken på Döbelnsgatan 67B – mitt i hjärtat av Stockholm. Här finns ett brett sortiment av godkända säkerhetsprodukter inom lås, larm, passagesystem, galler, värdeförvaring och gravering av skyltar. Bolaget omsatte 14 miljoner under 2016 och har 7 anställda.

 

– Vi är mycket nöjda med att utvecklas vidare inom FinlarmGruppen. Det stärker oss att tillsammans med den verksamhet som Finlarm redan har i Stockholm kunna erbjuda ett bredare tjänsteutbud till vår växande skara av trogna kunder, säger Håkan Hellgren.

 

– Vi har haft förmånen att under många år få äga och driva Nybergs, och det var ursprungligen vår pappa som köpte bolaget redan 1975. Därför har det varit extra viktigt för oss att företaget tas över av en ägare som förstår verksamheten och som har rätt ambitioner framåt, säger Thomas Hellgren.

 

– Min bild av Nybergs är att det är ett mycket välskött bolag med hög grad av kundfokus. Nybergs kompetens kompletterar dessutom vår befintliga verksamhet på ett väldigt positivt sätt. I och med förvärvet tar vi nästa steg när det gäller att vara en komplett leverantör av fysisk säkerhet i och kring Storstockholm och därmed kan vi nu även erbjuda våra befintliga kunder en ännu bättre service.
I likhet med våra tidigare förvärv kommer Nybergs Lås att fortsätta verka under sitt etablerade varumärke, avslutar Lars Alm.

 

 

För mer information:
Lars Alm, tel. 0708-963060

Certifikat

» Om man endast anlitar certifierade säkerhetsleverantörer så blir upphandlingen så mycket enklare. «

SBSC