Bild till inlägget

Drottningholms Slottsområde

 

Drottningholms slott med tillhörande slottsområde är ett kungligt slott beläget på Lovön i Mälaren, väster om Stockholm. Parken och slottsbyggnaden är till största delen öppen för besökare året om och besöks årligen av uppskattningsvis 700 000 personer från Sverige och utlandet. Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia har sin officiella bostad i slottets södra länga.

 

Drottningholms slott uppfördes på 1600-talet och räknas till den svenska stormaktstidens förnämsta slottsbyggnader och är Sveriges bäst bevarade kungliga slott. Tillsammans med det exotiska lustslottet Kina slott, slottsteatern och den storslagna slottsparken utgör slottsområdet en unik helhet som även finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

 

Slottsområdet förvaltas av Statens fastighetsverk med vilka Finlarm under många år har samarbetat. Vi har tillsammans förenat bevarandet av kulturhistoriska byggnader med moderna säkerhetsinstallationer. Att installera brandlarm i 1600-tals miljö utan att ge avkall på tillförlitligheten är en kundanpassad lösning som vi på Finlarm är mycket stolta över.

Certifikat

» Om man endast anlitar certifierade säkerhetsleverantörer så blir upphandlingen så mycket enklare. «

SBSC